השבוע בחרתי לשתף אתכם במתכון לסלט קליל ורענן עם טוויסט קיצי. את ההשראה למתכון קיבלתי במסעדת ‘תשבי’ בזיכרון יעקב, הגשתי אותו בחג השבועות בגרסה שלי והוא זכה למחמאות.

הדגל של הסלט הם כדורי גבינה מצופים גרנולה, שנותנים את הפריכות והגיוון המיוחד. את הכדורים מכינים מגבינת עיזים – אמנם מחלב עיזים מכינים גבינות שונות, אבל רק גבינה אחת זכתה לכינוי ‘גבינת עיזים’. זו גבינה סמיכה מאוד אבל לא צמיגית, וניתנת למריחה, היא מגיעה בגליל הדוק ובכל מחלבה נקראת בשם אחר: פרומעז, מה-עז, גדעז ועוד.

את הסלט אנחנו מגוונים עם פרי מתוק וקיצי. במתכון השתמשתי בנקטרינה, אבל אפשר להחליף או להוסיף לפי הטעם שזיפים אדומים, אפרסק ועוד. עדיף להשתמש בפירות קשים, אבל גם מנגו ומשמש יוכלו להתאים.

אפשר להוסיף לסלט גם ירקות קשים כמו מלפפון, קולרבי ופלפל. חותכים אותם לחתיכות בגודל בינוני, שלא ייאבדו בין העלים הגדולים של הסלט. עגבניה פחות תתאים למרקם.

החידוש הגדול של הסלט מבחינתי היה הרוטב – ערבוב פשוט של 3 מרכיבים שהתגלה כרוטב מצוין ומהיר לסלט. הוא משלב את רוב הטעמים, מתוק, מלוח וחמוץ, וגם חריפות עדינה (החסה בסלט משלימה את הטעם המריר). אפשר לשמור אותו במקרר לזמן ארוך, לפחות מספר שבועות, והוא מתאים גם לסלט קצוץ רגיל.
רוטב צ’ילי מתוק אפשר לקנות מוכן בכל חנות והוא מחזיק זמן רב, למשקיענים צירפתי גם מתכון ביתי לרוטב טעים ובריא יותר.

הסלט המוכן לא נשמר זמן רב, לכן כדאי להכין אותו סמוך מאוד לארוחה. כדי לקצר תהליכים אפשר להכין מראש את כדורי הגבינה והרוטב, ולהוסיף לסלט סמוך לארוחה.

סלט עלים קיצי

החומרים

1/2 גליל גבינת עיזים
חופן גרנולה
1 ראש חסה
1 חב’ עלי בייבי
3 נקטרינות
3 כפות שמן זית
1 כף גדושה דבש
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

חותכים את גבינת העיזים ל 12-8 חלקים ומגלגלים לכדורים. מגלגלים בגרנולה לציפוי ומהדקים כך שתיתפס לגבינה מכל הכיוונים.

חותכים את החסה לחתיכות גסות, מערבבים עם עלי-בייבי בקערה גדולה. חותכים את הנקטרינות לקוביות ומוסיפים לעלים.

טורפים בקערה שמן, דבש ורוטב צ’ילי, עד לקבלת תערובת אחידה ומעט סמיכה.

מוזגים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב. מפזרים מעל את כדורי הגבינה עם הגרנולה. מגישים מיד.

רוטב צ’ילי מתוק ביתי

החומרים

3-2 פלפל צ’ילי אדום
2 שיני שום גדולות
1 כף שטוחה מלח
1/2 כוס חומץ
1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה

שוטפים את הפלפלים ומסירים את הראשים. מסירים חלקית את הגרעינים – בהתאם לרמת החריפות הרצויה, לרוטב חריף משאירים את כל הגרעינים. טוחנים במעבד מזון את הפלפלים יחד עם שום ומלח למרקם גס.

מבשלים את הסוכר והחומץ בסיר קטן עד לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 4-3 דקות לצמצום קל. מוסיפים לסיר את תערובת הפלפלים ומביאים לרתיחה קצרה. מקררים היטב.

שומרים במקרר 4-3 שבועות. אם הרוטב התקשה מוסיפים מעט מים רותחים ומערבבים היטב.