הקייטנות כבר הסתיימו, הילדים מתרוצצים בבית ומחפשים מה לעשות… את המתכון שלפניכם הכנו יחד עם הילדים, וקיבלנו גם פעילות מהנה וגם טילונים ביתיים שווים לקיץ.

לפני שהתחלנו דיברתי עם הילדים על הטילון – ממה הוא מורכב? גילינו שיש 3 חלקים: הגביע, הגלידה וביניהם שכבה דקה של שוקולד. השכבה הזאת חשובה מאוד, השוקולד השומני מונע ספיגת לחות מהגלידה אל הגביע ושומר על הגביע פריך בזמן האחסון.

במתכון נשתמש בגביעי גלידה פשוטים שאפשר לקנות בכל חנות. אני ממליץ להשתמש בגביעים עם תחתית שטוחה, כך קל יותר לאחסן אותם בקופסא מבלי שיפלו.

את הגביעים נמלא בשוקולד מומס ונרוקן חזרה, כך תתקבל שכבת השוקולד הפנימית (הילדים נהנו עד הגג מהתהליך הזה). אפשר להשתמש באיזה סוג שוקולד שאוהבים – מריר, חלב או לבן.

הגלידה מבוססת על מוס שוקולד רגיל – התערובת שמתקבלת סמיכה ונוחה מאוד לזילוף, ויוצרת צורה יפה כמו טילון קנוי.
חלבון הביצה שבמתכון שומר על המוס מקפיאה מוחלטת וכך מתקבל מרקם דומה מאוד לגלידה אמיתית.

86-tilon2טיפ מדליק למתקדמים: יצירת גלידה ‘אמריקאית’ בשני צבעים!
מכינים בשתי קערות נפרדות חצי כמות גלידה משוקולד מריר וחצי כמות משוקולד לבן, כך שיתקבלו 2 תערובות בשני צבעים.
ממלאים כל תערובת בשקית זילוף נפרדת בלי צנטר, וחותכים ב-2 השקיות פתח בקוטר כ-1 ס”מ. מכינים שקית זילוף שלישית עם צנטר כוכב גדול, ומכניסים לתוכה את 2 שקיות הגלידה. הקפידו ש-2 השקיות יהיו באותו גובה בדיוק.
מזלפים את 2 הגלידות יחד לתוך הגביע – מתקבלת גלידה בשני צבעים ממש כמו ‘גלידה אמריקאית’!

טילונים ביתיים

החומרים

20-15 יחידות (בהתאם לגודל הגביע)

לגביעים:
1 חב’ גביעי גלידה קנויים
400 גרם שוקולד (איזה שרוצים)
3 כפות שמן

לגלידה:
200 גרם שוקולד – מריר (לגלידה חומה) / לבן (לגלידה לבנה)
4 חלבונים בטמפרטורת חדר
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
500 מ”ל שמנת מתוקה (2 חב’)

לקישוט:
אגוזים קצוצים, מזרה סוכריות וכדו’.

אופן ההכנה

לגביעים:
ממיסים את השוקולד עם השמן מעל סיר עם מים חמים (באן מרי) עד להמסה מלאה.
יוצקים את השוקולד המומס בזהירות לשניים או שלושה גביעים עד למילוי ושופכים מיד חזרה אל הקערה, מנערים קלות כדי ששאריות השוקולד יטפטפו ומניחים את הגביעים בקופסא. חוזרים על התהליך עם כל הגביעים.
את הגביעים המצופים בשוקולד מעבירים למקרר עד שהגלידה תהיה מוכנה.

לגלידה:
ממיסים את השוקולד מעל סיר עם מים חמים (באן מרי), במקביל מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב אך לא קשה. מקפלים בעדינות את הקצף אל השוקולד עד שמתחיל להיות אחיד.
מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מקפלים גם את הקצפת אל התערובת, מערבבים רק עד שנהיה אחיד – התעסקו עם התערובת כמה שפחות.
מעבירים את הגלידה לשקית זילוף עם צנטר כוכב ומזלפים לתוך הגביעים עד שבולט מעט כלפי מעלה.
מפזרים מעל אגוזים או סוכריות לקישוט.
סוגרים את הטילונים בקופסא אטומה ומעבירים למקפיא למשך הלילה.