“עוגת בוץ” זכתה לשם זה בגלל המראה שלה. מקור העוגה במסיסיפי, שם הבוץ שחור וסמיך, והעוגה מזכירה אותו יותר מאשר הבוץ שלנו…

הסוד שלה נעוץ בקפה, הכמות הגדולה של קפה חזק מעניקה לחות גבוהה, שנשמרת למרות האפייה הארוכה.
הקפה עצמו גם משמש כחומר מתחלב ומסייע באיחוד החומרים השונים שבמתכון.

בגלל הטעם החזק של השוקולד והקקאו, טעם הקפה כמעט ולא מורגש בעוגה הסופית אך הוא חשוב לקבלת העסיסיות המיוחדת של העוגה.

כמו בהרבה עוגות שוקולד, העוגה דורשת מעט מאוד עבודה (15-10 דקות), אך בניגוד לרוב העוגות כאן נדרשת אפייה ארוכה במיוחד.

הצעות הגשה
– מגישים חם ליד גלידה וניל ופירות טריים.
– מגישים קר ליד אגסים או תפוחים אפויים.
– חותכים לקוביות קטנות, מאבקים היטב בקקאו ומגישים כמו טרפלס.
– אופים בקאפקייס ומגישים חם בליווי רוטב שוקולד.
– לעוגת יומולדת עשירה מצפים בגנאש שוקולד ומפזרים סוכריות צבעוניות.

גיוונים למשקיענים
לבעלי מכונת קפה אפשר ואף מומלץ לשדרג את המים והקפה שבמתכון לכמות זהה של אספרסו מהמכונה.
לעוגה עסיסית עוד יותר, וכן להארכת חיי המדף של העוגה, מוסיפים לשלב הבישול 2 כפות דבש.

עוגת בוץ
החומרים

לתבנית עגולה 26 / מלבנית 20X30

400 גרם סוכר חום כהה (2 כוסות דחוסות)
360 מ”ל מים רותחים
1 כף קפה מגורען
250 גרם חמאה (או 1/4 1 כוס שמן)
200 גרם שוקולד
2 ביצים
250 גרם קמח מלא (3/4 1 כוס)
1/2 כפית אבקת אפייה
35 גרם קקאו כהה (1/4 כוס)

אופן ההכנה

שמים בסיר סוכר, מים, קפה, חמאה ושוקולד. מחממים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שכל המרכיבים נמסו והתערובת אחידה. לא להרתיח!
מוסיפים פנימה את הביצים וטורפים היטב.

מערבבים בקערה נפרדת קמח, אבקת אפייה וקקאו.
מוסיפים את התערובת לסיר ומערבבים רק עד שאחיד.

יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים ב-150 מעלות, כשעה עד שעה וחצי. העוגה צריכה להיות יציבה לגמרי גם במרכזה.
מאבקים בקקאו ומניחים להצטנן מעט לפני הפריסה.