החורף כבר דופק בדלת, ואנחנו נפרדים מחודש תשרי בשבוע של בריאות – עם טיפ ומתכון לחטיפי אנרגיה ביתיים.

חטיפי אנרגיה נוצרו למטרה אחת – לתת לגוף הרבה אנרגיה זמינה לשימוש.
הם מצוינים לאנשים שצריכים הרבה אנרגיה ומהר: ספורטאים, עובדים בעבודה פיזית מאומצת וכד’. הם יכולים להוות תחליף מהיר וטוב לארוחת בוקר או ארוחת ביניים.

למרות התפיסה הרווחת, חטיפים כאלה לא בהכרח בריאים, ובוודאי שלא דיאטטיים. הם דווקא כן עתירים בקלריות ומכילים הרבה סוכר ופחמימות המספקים את האנרגיה.
מה שבטוח, בהכנה ביתית הם תמיד יהיו בריאים יותר מאשר מוצר תעשייתי.

את החטיף אנחנו אופים בטמפרטורה בינונית על מנת לקלות את הדגנים והאגוזים ולייבש את התערובת, כך נקבל חטיף פריך שישמר לזמן ארוך יותר.
משך האפייה תלוי בתוספות שנבחר ובכמות שנכין, כדאי לבדוק את החטיף מדי פעם ולקצר או להאריך את משך האפייה בהתאם למראה שלו.
אם לא בטוחים לגבי עוצמת התנור, עדיף לאפות בטמפרטורה נמוכה למשך זמן ארוך ולא להסתכן בשריפה של החטיף.

כאשר משתמשים בפירות יבשים למיניהם, כדאי להשרות אותם במים פושרים לחצי שעה ולסנן היטב לפני ההוספה לתערובת, על מנת שלא ישרפו באפייה.

חטיפי אנרגיה

החומרים

40 חטיפים, בתבנית 25X30

100 גרם שיבולת שועל גסה (1 כוס)
110 גרם קמח מלא (3/4 כוס)
1/2 כפית סודה לשתייה
2 כוסות תערובת תוספות קצוצות לבחירה:
אגוזים שונים, קוקוס, שומשום, צימוקים, חמוציות, פירות יבשים, גרעינים
100 גרם סוכר חום כהה (1/2 כוס)
50 גרם חמאה
210 גרם דבש (1/2 כוס)
150 גרם טחינה גולמית (3/4 כוס)

אופן ההכנה

מערבבים יחד שיבולת שועל, קמח, סודה לשתייה ותוספות עד שאחיד לגמרי.
מחממים בסיר סוכר חום, חמאה, דבש וטחינה עד שאחיד ונוזלי. יוצקים על תערובת היבשים ומערבבים בעזרת כף עץ עד שמתקבלת תערובת אחידה.
אם התערובת מתפוררת מוסיפים עוד קצת טחינה גולמית.
מרפדים תבנית בנייר אפייה. יוצקים את התערובת המוכנה, משטחים ודוחסים היטב בעזרת ידיים רטובות.

אופים ב-160 מעלות, כ-20 דקות עד שמזהיב. מניחים להתקרר מעט עד שמתייצב אך לא קשה לגמרי. חותכים למלבנים בעזרת סכין גדולה, מניחים עד שמתקרר ומתקשה לגמרי.
מאחסנים בקופסא אטומה בארון כשבועיים (אין צורך בקירור).

(על פי מתכון של “על השולחן”)