עוגות גזר מהירות וקלות מאוד להכנה. מומלץ להכין כמות גדולה ולשמור במקפיא, לפני ההגשה מפשירים ומחממים קלות. במיוחד בכמות גדולה אפשר לגרד את הגזר במעבד מזון.

כשהגזר מקולף ומגורד הוא מתחיל תהליך חמצון שבו אובדים חלק מהערכים התזונתיים שלו. כדי להקטין את השפעת התהליך מומלץ להכין את כל חומרי העוגה מראש, לגרד את הגזר ומיד לערבב עם שאר החומרים.

עדיף להשתמש בגזר טרי וקשה, בשביל הטעם אך בעיקר לשם נוחות.
אם הגזר כבר ישן והתחיל להתרכך, קשה יותר לגרד אותו. מה עושים? חותכים את קצה הגזר ומניחים בתוך כוס עם מעט מים במקרר. תוך כמה שעות (ועד לילה) הגזר יספוג את המים ויחזור להיות קשה כבעבר.

לעוגות בריאות יותר אפשר להמיר את הקמח בקמח מלא: משתמשים באותה כמות קמח ומוסיפים 1/4 כוס מים. כמו כן את הסוכר אפשר להחליף בסוכר חום ולהפחית עד לחצי הכמות.

מאפינס גזר

החומרים

כ-12 מאפינס

200 גרם סוכר (1 כוס)
2 ביצים
100 גרם שמן (1/2 כוס)
35 גרם דבש (2 כפות)
200 גרם גזר מגורד (כ-4 גזרים בינוניים)
190 גרם קמח (1/3 1 כוס קמח)
10 גרם אבקת אפייה (1 שקית)
כפית קינמון
קורט אגוז מוסקט
קורט מלח
1/2 כפית ג’ינג’ר או ציפורן טחון (אופציה)

אופן ההכנה

מערבבים בקערה את הסוכר, הביצים, השמן, הדבש והגזר.
מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והתבלינים ומערבבים.
יוצקים לתבניות ואופים ב-180 מעלות, 20-15 דקות.