לקראת ל”ג בעומר נזכרתי בממתק אמריקאי שנהוג לאכול בקמפינג סביב המדורה – סְמוֹרְ’ס. השם סמור’ס הוא קיצור של המילים Some more, ‘עוד קצת’, בגלל שקשה להפסיק לנשנש אותו… זה סנדוויץ’ של קרקר מיוחד מקמח מלא (גראהם קרקר), מרשמלו צלוי במדורה ושוקולד חלב שמתרכך מהחום.
בגלל שאפשר להכין אותו גם בתנור אפייה, השנה הוא מתאים במיוחד לתת טעם של מדורה גם מהבית.

smores‘גראהם קרקר’ הוא מותג של ביסקוויטים מתוקים שלא נפוץ בארץ, לכן צירפתי גם מתכון להכנה בבית. אפשר להכין את הסמור’ס עם ביסקוויטים פתי-בר רגילים, שנמכרים בארץ, אבל התוצאה פחות טובה – הם קשים יותר ולכן כשאוכלים המילוי משפריץ לצדדים.

את הבצק של העוגיות חשוב לא לעבד יותר מדי, ולקרר היטב לפני הרידוד, אחרת הוא רך מדי ואי אפשר לעבוד איתו.
חשוב גם להקפיד על הרווחים בין העוגיות ולעקוב אחרי האפייה, כי העוגיות משחימות ועלולות להישרף מהר יחסית. מוציאים מהתנור מיד כשמתחיל להשחים בקצוות ולא יותר.

לגרסה פרווה מחליפים את החמאה במרגרינה או שמן, ואת החלב בחלב סויה או קצפת צמחית.

שומרים את העוגיות בקופסה אטומה בטמפ’ חדר, עד 5 ימים. לאחר מכן העוגיות יאבדו מעט מהמרקם, אבל עדיין טובות לשימוש כבסיס לעוגות גבינה או פאי (למשל בנופי פאי).
אפשר גם לשמור את הבצק לפני אפייה, עטוף בניילון נצמד – עד 3 ימים במקרר, או חודשיים ויותר במקפיא.

סמור’ס

החומרים

מרשמלו
שוקולד חלב
עוגיות ‘גראהם’ (ראו מתכון למטה) / ביסקוויטים פתי-בר

אופן ההכנה

להכנה בתנור אפייה:
מסדרים בתבנית אפייה את העוגיות בצורה מרווחת (עוגיות גדולות שוברים לחצי). מניחים על כל עוגייה 3-2 קוביות שוקולד ועליהן מרשמלו אחד, עומד על הצד הישר.

מחממים תנור ל-200 מעלות. מכניסים את התבנית למסילה העליונה ביותר של התנור, אופים כ-2 דקות או עד שהמרשמלו מתחיל להשחים (כדאי לעקוב כי הזמן משתנה בין התנורים).
מיד כשמוציאים מהתנור, מניחים עוגייה נוספת על כל מרשמלו ולוחצים מעט כדי שיידבק. אוכלים כשעדיין חם.

להכנה במדורה, מנגל או על הגז:
מניחים שוקולד על עוגייה אחת. נועצים מרשמלו אחד על שיפוד, ושורפים קצת מעל האש. מניחים את המרשמלו על השוקולד וסוגרים בעוגייה נוספת, שולפים בזהירות את השיפוד ומועכים מעט את הסנדוויץ’ שיידבק. אוכלים חם.

עוגיות ‘גראהם’ ביתיות

החומרים

140 גרם קמח מלא (1 כוס)
85 גרם סוכר חום כהה/בהיר (מעט פחות מ-1/2 כוס)
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית סודה לשתייה
כ-1/4 כפית מלח
50 גרם חמאה רכה
25 גרם חלב (כ- 1/2 1 כפות)
45 גרם דבש (2 כפות מלאות)
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

מערבבים בקערה את המרכיבים היבשים: קמח מלא, סוכר חום, קינמון, סודה לשתייה ומלח. מוסיפים את החמאה, מערבלים בידיים או במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית. טורפים בנפרד את החלב עם הווניל והדבש, מוסיפים לתערובת הפירורית ומערבבים רק עד שאחיד.
דוחסים מעט את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה לפחות, להתייצבות לפני הרידוד.

כשהבצק התייצב, מרדדים על משטח מקומח לעלה בעובי 7-6 מ”מ. חותכים למלבנים בגודל הרצוי (הגודל של העוגיות המקוריות הוא 2X5 אינצ’ או 5X13 ס”מ). בעזרת פלטה או תרווד, מעבירים בזהירות את העוגיות החתוכות לתבנית אפייה ומסדרים בצורה מרווחת. מחוררים מעט עם מזלג, בעוגיות גדולות אפשר לחרוץ פס לאורך ולרוחב לחלוקה.

אופים את העוגיות ב-170 מעלות, 12-10 דקות או עד שמתחיל להשחים בקצוות. מניחים להתקרר לגמרי לפני שמחלצים מהתבנית.