במתכון השבוע חרגנו קצת מתחום הקונדיטוריה… במהלך היום הכנתי סעודת ערב-עצמאות של פלאפל תוצרת בית ופשוט לא יכולתי להתאפק מלשתף אתכם בתוצאות. יום עצמאות שמח!

משתמשים בגרגרי חומוס קטנים – הם בעלי טעם חזק ונטחנים בקלות יותר מאשר הגרגרים הגדולים.

אם רוצים לזרז את תהליך ההשריה משרים במים רותחים ומחליפים מים כל שעה. איך יודעים שהחומוס ספג מספיק מים ואפשר לטחון? לוחצים גרגר אחד בין האצבעות – אם הוא מתפרק ל-2 חצאים בקלות ואפשר לנעוץ את הציפורן במרכזו – החומוס מוכן ואפשר לטחון.

כאשר מטגנים את הפלאפל בשמן חם מאוד הטיגון יהיה קצר והפלאפל יספוג פחות שמן – כל עוד יש ביעבוע חזק הפלאפלים כמעט שאינם סופגים שמן, ברגע שהביעבוע נחלש הפלאפלים מוכנים ואפשר להוציא למסננת.

במהלך הטיגון השמן מתמלא בפירורים שהתנתקו מכדורי הפלאפל, כדאי לאסוף אותם מדי פעם עם כף חורים כדי שלא יישרפו.
את הצ’יפס (אם מכינים) כדאי לטגן לפני הפלאפל או בסיר נפרד, כדי שהצ’יפסים לא יתלכלכו מהשמן של הפלאפל.

פלאפל

החומרים

לכ-70 כדורים

500 גרם גרגרי חומוס יבש
3 פרוסות לחם
1 בצל בינוני
חופן גבעולי פטרוזיליה
5 שיני שום
3 כפות כמון
1/2 כף פלפל שחור
כף שטוחה מלח
כחצי כוס מים
סודה לשתיה

אופן ההכנה

משרים את גרגרי החומוס בהרבה מים למשך הלילה.
מסננים וטוחנים היטב במטחנת בשר או במעבד מזון יחד עם הלחם, הבצל, הפטרוזילה והשום. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב, תוך כדי ערבוב מוסיפים לאט לאט את המים עד שמתקבלת עיסה שקל לערבב ונוח ליצור כדורים. שומרים את התערובת במקרר עד השימוש (בשלב זה ניתן לשמור כשבוע).
לפני הטיגון מוסיפים קורט סודה לשתיה ומערבבים היטב.
יוצרים כדורים דחוסים היטב ומטגנים בשמן עמוק וחם מאוד כדקה עד שהכדורים צפים על השמן ובעלי צבע כהה.