את משפחת ויטריאול הכרנו כשכנים, עוד כשהיינו זוג צעיר בפסגות. רויטל המוכשרת עוסקת ביצירה בתחומים שונים, מעבירה סדנאות לנשים ובנות. אחד מהתחומים הוא גם אומנות במתוקים ועוגות…
בגלל שאנחנו אוהבים מתכונים טובים של אנשים טובים, ביקשנו ממנה רעיון לקינוח לפסח – וקיבלנו מתכון שווה וטיפים לעוגת קרמבו. אתם מוזמנים ליהנות ממנו, וגם לקפוץ לבקר בדף הפייסבוק שלה.

בבית אנחנו קוראים לה עוגת קרמבו כי היא עשויה מ-3 שכבות: “ביסקוויט” (בסיס העוגה), קצפת ושוקולד. פשוט להכין אותה והיא מככבת אצלנו המון על השולחן.
העוגה לא מכילה קמח בכלל ולכן היא מתאימה למי שלא אוכל גלוטן, וכמובן לפסח לפי כל השיטות.

טיפים קטנים שיעזרו בגדול:
– העוגה תופחת מאד באפייה ואחר כך צונחת, לא להיבהל.
– העוגה מוכנה כשהקיסם יוצא נקי לגמרי, אחרת היא תהיה רטובה מידי.
– אפשר לשמור את העוגה מכוסה עד שבוע במקרר.
– העוגה טובה בהקפאה, ויוצאת מצוין אם מפשירים אותה במקרר מספר שעות לפני האכילה.
– לאוהבי מתוק-מאד – אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב, משדרג מאוד!
– אפשר להשאיר חלק מהקצפת בצד ולקשט איתה את העוגה.
– מומלץ להכין ערב לפני ולשמור במקרר, העוגה יותר טעימה.

עוגת קרמבו

החומרים

לתבנית חד פעמית עגולה גבוהה

5 ביצים מופרדות
4 כפות סוכר (50 גר’)
חבילת אינסטנט פודינג בטעם שוקולד

לקרם חלבי:
1 כוס חלב (240 מ”ל)
חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גר’)
3/4 מיכל שמנת מתוקה (190 מ”ל)

לקרם פרווה:
1/2 חבילת אינסטנט פודינג וניל (40 גר’)
3/4 מיכל קצפת צמחית (60 מ”ל)

לציפוי:
חבילת שוקולד מריר (100 גר’)
1/4 מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית

אופן ההכנה

לשכבה הראשונה:
מקציפים את החלבונים, מוסיפים סוכר בהדרגה עד שמתקבל קצף יציב. מקפלים פנימה בזהירות את הפודינג שוקולד ואת החלמונים.
אופים בחום בינוני 180 מעלות, חצי שעה. מניחים להתקרר.

בזמן שהעוגה בתנור מכינים את השכבה השנייה –
לגרסה חלבית: מקציפים את החומרים לקרם יחד, עד לקבלת קרם יציב.
לגרסה פרווה: מקציפים קצפת צמחית, מוסיפים פנימה פודינג וניל וממשיכים להקציף לקרם יציב.

לציפוי:
שמים בקערה חבילת שוקולד מריר עם 1/4 מיכל שמנת/קצפת שנשאר. ממיסים במיקרוגל עד לקבלת מרקם של קרם.

הרכבת העוגה:
אחרי שהעוגה מתקררת, מורחים עליה את שכבת הקרם. שופכים מעל את הציפוי כשהוא חמים למגע (לא חם מידי!), עד לכיסוי מלא.