המטבח הביתי הוא מקום נהדר לבלות עם הילדים. אפשר ליצור בו פעילות שתחבר את בני כל הגילים, ובסופה גם נקבל ארוחה או נשנוש – שהכנו בעצמנו! וזה תמיד הכי טעים.

השבוע בחרתי במתכון פשוט ובסיסי, שילדים יכולים להכין ואוהבים לאכול: פנקייק. הם קלים להכנה ועשויים מחומרי יסוד, והילדים אוהבים למדוד יחד את החומרים לקערה ולערבב ולערבב…

נקודה רגישה עם הילדים במטבח היא בטיחות. רוב המתכונים כוללים שימוש במקור חום – בישול, טיגון או אפייה, שדורשים זהירות יתר וסיוע של מבוגר.
לכן בכל מצב הקפידו על כללי הזהירות בטיגון:
– ידית המחבת פונה כלפי פנים הכיריים.
– כשהילדים קרובים מנמיכים את הלהבה.
– בכל רגע נתון רק ילד אחד מסייע בהכנסת הפנקייק למחבת בליווי צמוד של מבוגר.
– עבודה עם המחבת עצמה, היפוך והוצאה של הפנקייק, על ידי מבוגר בלבד.

כדי להפוך את שלב טיגון הפנקייק נגיש יותר לילדים, כדאי להיעזר בבקבוק לחיץ (להשיג בחנויות חד פעמי, אפייה או כלי בית). מעבירים את הבלילה המוכנה לבקבוק לחיץ, מחממים מעט שמן במחבת ויוצקים פנימה את הבלילה בלחיצה על הבקבוק, ממרחק גדול יחסית.
לטיגון בטיחותי עוד יותר משתמשים במכשיר או מחבת חשמלי לפנקייק, וכך חוסכים את השימוש בשמן רותח.

למתקדמים, אפשר להכין פנקייק מצויר: בעזרת הבקבוק הלחיץ מציירים על המחבת דוגמא מהבלילה, למשל עיניים ופה של סמיילי. מניחים לטיגון 20-10 שניות, ורק אז ממלאים בין החורים ומסביב ליצירת עיגול פנקייק שלם. כשכל הבלילה מתייצבת, הופכים את הפנקייק ומגלים שהציור הראשון השחים יותר מהשאר, והתקבל פנקייק מצויר.
שימו לב, לכתיבה יש להשתמש בכתב ראי.

המרות וגיוונים
לצד הפנקייק מגישים: דבש, סירופ מייפל או סירופ שוקולד.
לגרסה פרווה: מחליפים את החלב במים. כדאי להוסיף מעט יותר תמצית וניל לשיפור הטעם.
לפנקייק שוקולד: מפזרים מעט שבבי שוקולד-צ’יפס על הפנקייק מיד אחרי שיוצקים את הבלילה על המחבת. אחרי שהופכים את הפנקייק מקפידים לבשל מעט מאוד כדי שלא לשרוף את השוקולד.
לפנקייק אוכמניות: מפזרים מעט אוכמניות קפואות על הבלילה מיד אחרי שיוצקים על המחבת.
לפנקייק חום: מחליפים 2 כפות מהקמח ב-2 כפות קקאו. לפנקייק בשני צבעים מזלפים למחבת במקביל תערובת חומה ותערובת לבנה.

פנקייק בסיסי

החומרים

ל 20-15 יחידות

200 גרם קמח (1/2 1 כוס)
10 גרם אבקת אפייה (1 שקית)
1/2 כפית מלח
30 גרם סוכר (2 כפות)
300 גרם חלב (1/4 1 כוס)
1 ביצה
40 גרם שמן / חמאה מומסת (3 כפות)

אופן ההכנה

מערבבים יחד את כל המרכיבים היבשים: קמח, אבקת אפייה, מלח וסוכר. מוסיפים פנימה את הנוזלים: חלב, ביצה ושמן. טורפים בעזרת מטרפה עד שחלק ואחיד.
מחממים מעט שמן במחבת. יוצקים למחבת מעט מהתערובת בעזרת 2 כפות או בקבוק לחיץ, מטגנים עד להשחמה מכל צד.