טווילים, עוגיות תחרה, הם משפחת עוגיות דקות ושטוחות, שניתן לעצב לצורות שונות לפני שהן מתקררות. משמשות כעוגיות בפני עצמן או כקישוט למנות שונות.

הפלורנטינים הם סוג של טוויל שמותאם לתוספות שונות המקנות לו את הטעם והפריכות הרצויים, בלי התוספות יתקבל מרקם פחות נעים. השתמשו במבחר תוספות אהובות: אגוזים, גרעינים ופירות מיובשים. את האגוזים והפירות הגדולים צריך לחתוך לחתיכות קטנות.

נסו לאפות מגש אחד ותקנו את הבלילה לפי הצורך. לקבלת פלורנטינים שטוחים מוסיפים טיפה מים ומערבבים, לפלורנטינים עבים וקטנים מבשלים טיפה יותר.

מתאים גם:
ללא גלוטן – החליפו את הקמח בקורנפלור או קמח תפו”א.
כשר לפסח – השתמשו בקמח מצה דק או קמח תפו”א.

פלורנטינים

החומרים

לכ-45 יחידות

200 סוכר (1 כוס)
65 גרם חמאה/מרגרינה
40 מ”ל מים (3 כפות)
35 גרם קורנפלור (4 כפות)
35 גרם קמח (4 כפות)
350 גרם תערובת אגוזים וגרעינים (4-3 כוסות)

אופן ההכנה

מבשלים בסיר סוכר, חמאה ומים עד להמסה מלאה ורתיחה. במקביל מערבבים את הקמח, הקורנפלור ותערובת האגוזים. מוסיפים את תערובת היבשים לסיר, מערבבים היטב ומבשלים 3-2 דקות. מניחים להצטנן מעט עד שמסמיך.
בעזרת כפית יוצרים תלוליות קטנות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מקפידים על רווחים גדולים בין התלוליות.

אופים ב-180 מעלות 9-8 דקות, עד שהעוגיות משטתחות ומבעבעות.
מקררים היטב לפני שמחלצים.