- במיקסר - https://www.bamixer.co.il -

גליון 71: יום עצמאות שמח

עוגיות הסנדוויץ’ האלה יהיו נשנוש עדין לכל השנה, ובתוספת עיצוב מקורי ופשוט הן יהפכו  לפינוק מחוייך ליום העצמאות…

קרם הקפה רגיש לחום ולכן אם אתם מתכוונים לצאת איתן בחום הקפיאו אותן מראש. לאחר הקפאה מלאה הן ישמרו במזג אוויר חם למספר שעות, אם לא עמדו בשמש ישירה.

את המשולשים מעצבים על ידי יצירת נקניק משולש של בצק אותו נפרוס לעוגיות. מי שמסתבך או מפחד לנסות, יכול גם לרדד למשטח אחיד ולקרוץ משולשים בעזרת חותכן או סכין.

את השקדים אנחנו טוחנים ממש לפני הכנת הבצק כדי לשמר כמה שיותר טעם מהשקד. אפשר גם להשתמש בשקדים טחונים מראש ומומלץ להוסיף מעט אמרטו לחיזוק הטעם. כדאי להשתמש בשקדים לא מולבנים, הקליפה החומה מוסיפה צבע וחספוס מיוחד לעוגיה.

עוגיות מגן דוד – שקדים וקרם קפה

החומרים

כ-40 יחידות

לעוגיות:
50 גרם שקדים שלמים
100 גרם מרגרינה קרה
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
50 גרם אבקת סוכר
150 גרם קמח
1 ביצה קטנה

לקרם קפה:
100 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס קצפת צמחית
כף שטוחה נס קפה

אופן ההכנה
לעוגיות:
טוחנים את השקדים עם הקליפה לשבבים קטנים.
חותכים את המרגרינה לקוביות.
מעבדים במיקסר עם וו גיטרה את כל מרכיבי העוגיות מלבד הביצה, עד לקבלת תערובת פירורית דומיית חול. מוסיפים את הביצה ומעבדים כדקה נוספת. דוחסים לבצק אחיד.

מגלגלים את הבצק לנקניק, צובטים בידיים ודוחסים ליצירת נקניק בצורת משולש מוארך. מהדקים כלפי השולחן את הקצוות לקבלת פינות חדות.
מניחים את הבצק על משטח יציב ומכניסים למקפיא ל-15 דקות לפחות, עד להתקשות מלאה.
פורסים את הבצק לפרוסות משולשות בעובי כ-1/2 ס”מ ומסדרים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

אופים ב-190 מעלות, 7-5 דקות עד שמתחיל להשחים. מצננים היטב.

למילוי קפה:
שוברים את השוקולד לקוביות, מכניסים לקערה עם הקצפת והנס-קפה ומחממים במיקרוגל. מדי מספר שניות מוציאים ומערבבים עד לקבלת קרם חלק ואחיד.
מעבירים למקרר להתייצבות.

בניית העוגיות:
במרכז מחצית מהעוגיות מורחים מעט מהקרם. סוגרים עם חצי העוגיות בלי הקרם, בכיוון הפוך – כך שיווצר מגן דוד.

שומרים את העוגיות בקופסא סגורה במקרר.