המתכון הזה לקיש ירקות מלווה אותי כבר הרבה שנים, וזוכה לאהדה בקרב כל הטועמים.
הוא חלבי וחגיגי, מתאים מאד לסעודת שבועות, לבר אירוח קל ובשבתות הקיץ הארוכות מצוין גם לסעודה שלישית.

הקיש מורכב מ-3 חלקים, אבל הוא מאפשר בהכנה של בצק אחד ומלית אחת להכין מגוון טעמים – פשוט ממלאים בכל אחד ירק אחר וכך מגוונים את השולחן וההגשה.
הבצק גם מתאים להקפאה – ניתן להכין כמות גדולה, לחלק למספר מנות ולהקפיא לפעמים הבאות.

רוב הירקות מצריכים טיפול מקדים קל, כדי לוודא שיתבשלו לחלוטין במהלך אפיית הקיש:
ירקות קלי בישול (עגבניות, פטריות, פלפלים) – ניתן להכניס לקיש ללא טיפול מקדים.
פרחים (כרובית/ברוקולי) – חולטים במי מלח רותחים כ-5 דקות.
ירקות קשים (בצל, בטטה, קישואים, חצילים וכו’) – קולים מספר דקות בתנור עם מעט מלח גס ושמן זית.

גיוון: שלבו מספר ירקות ועשבי תיבול לקבלת קישים צבעוניים וטעימים יותר. לדוגמא קיש בטטה וטימין, קיש עגבניות ובזיליקום, וקיש אנטיפסטי עם פלפל, חציל, בטטה ובצל סגול.
אפשר ומומלץ לשלב גבינות מלוחות או קשות עם הירקות – מתאים במיוחד לשבועות!

קיש ירקות

החומרים

לתבנית חד”פ עגולה שבסיסה 26 ס”מ

לבצק:
100 גרם חמאה רכה
200 גרם קמח (1/2 1 כוס)
90 מ”ל מים (1/3 כוס)
1/2 כפית מלח

לרויאל:
250 מ”ל שמנת מתוקה (1 חב’)
40 גרם קמח (1/3 כוס)
3 ביצים
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
1/2 כפית מלח
קורט פלפל שחור
קורט ציפורן טחון

ירקות לפי הטעם

אופן ההכנה
מערבבים יחד את כל חומרי הבצק יחד עד לקבלת בצק רך ומעט דביק, מקמחים במידת הצורך.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול גדול בעובי כ1/2 ס”מ ומרפדים את התבנית כולל השוליים, מסירים עודפי בצק מיותרים בעזרת סכין חדה.

חותכים את הירקות לקוביות או חתיכות גדולות, במידת הצורך קולים מעט בתנור או מטגנים קלות לריכוך ראשוני ומפזרים שכבה נדיבה על הבצק.

טורפים יחד בקערה את כל חומרי הרויאל לתערובת אחידה ללא גושים ויוצקים על הירקות למילוי התבנית כמעט עד גובה הבצק.

אופים ב 200-180 מעלות, 40-30 דקות עד שמזהיב ויציב.