במקום לשבור את הראש ולנסות להפוך את העוגות שלנו לכשרות לפסח, אפשר להשתמש מראש במתכונים ללא קמח…

עם התותים שנמצאים עכשיו בשלהי העונה והמחירים שלהם יורדים, ועם האביב שרשמית כבר כאן ומחמם אותנו – זה הזמן לסורבה תותים ביתי ופשוט להכנה.

את הסורבה מכינים בסדר הפוך – קודם מקפיאים את קוביות הפרי, ואח”כ טוחנים יחד עם סירופ לקבלת הסורבה המוכן.
את השקית עם קוביות הפרי כדאי לשטח במקפיא ככל האפשר, כדי שיהיה קל לפרק לקוביות לפני הטחינה. כך נקצר את משך הטחינה למינימום והקרח לא יפשיר.

ניתן להכין סורבה בטכניקה הזו כמעט מכל פרי שתבחרו – התאימו את כמות הנוזל והסוכר לרמת המתיקות והעסיסיות של הפרי.

להעשרה וגיוון הטעם החליפו את המים במיצי פירות, כגון מיץ תפוזים, או אפילו ביוגורט. במקרה כזה אין צורך לבשל, מערבבים את הסוכר עם הנוזל מראש עד שנמס.

סורבה תותים פשוט
החומרים

500 גרם תותים נקיים
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
150 מ”ל מים (2/3 כוס)
2 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה

חותכים את התותים לקוביות בינוניות. מכניסים לשקית רחבה, מניחים את השקית על תבנית ומכניסים למקפיא. מקפיאים לילה שלם לפחות או עד לקיפאון מוחלט.

מחממים בסיר את המים עם הסוכר ומיץ הלימון, רק עד להמסה מלאה של הסוכר. מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר.

כשהתותים קפואים לגמרי, מפרידים את קוביות הפרי זו מזו. מכניסים למעבד מזון, מוסיפים את הסירופ וטוחנים בפולסים, עד לקבלת מרקם חלק.
מעבירים לקופסא ומחזירים למקפיא לשעה-שעתיים לפחות, להשלמת הקפאה.

קצת לפני ההגשה מוציאים מהמקפיא להפשרה קלה.