- במיקסר - https://www.bamixer.co.il -

גיליון 45: מתוק התפוח

45-taten

ראש השנה כבר ממש כאן, ההכנות בעיצומן, ואנחנו ממשיכים בסדרת הקינוחים מסימני החג. והפעם – קינוח אישי קלאסי של טארט תפוחים הפוך, מקורמל ונימוח, שכמו הרבה המצאות נולד במקרה ואפילו בטעות.
את המתכון שלחה בשבילכם גליה אגייב, קולגה יקרה ומנהלת כיתת הסדנאות “גליה” בירושלים, והוא מומלץ בחום יחד עם ביקור באתר שלה [1].

בגרסה המקורית והמלאה מכינים זאת במחבת העמידה בתנור. מכינים קרמל ופותחים אותו עם חמאה, מצפים ומסדרים את התפוחים כמניפה יפה. לאחר מכן מניחים בצק עלים או בצק פריך מרודד ומחורר מעל המלית, מכניסים שוליים פנימה ואופים להזהבה. הופכים ומגישים על גלידת וניל איכותית.

בגרסה שלנו נכין קינוח אישי בתבניות קטנות רגילות או חד-פעמיות מאלומיניום.

טארט טאטן אישי

החומרים

8 מנות בקוטר 12-10 ס”מ

70 גרם חמאה רכה
200 גרם סוכר
4 תפוחים ירוקים
בצק עלים
וניל
קינמון

אופן ההכנה

ממיסים במחבת את הסוכר לקרמל, מוסיפים את החמאה בהדרגה ומערבבים.
חוצים את התפוחים ל-2 ופורסים כל חצי לפרוסות דקות.
פותחים את בצק העלים, קורצים ממנו עיגולים גדולים מעט מקוטר הכלים בהם נגיש ומחוררים במזלג.

מסדרים כלים אישיים משומנים היטב על מגש אפייה. יוצקים בזהירות כף מהקרמל לתחתית כל כלי, מסדרים על הקרמל חצי תפוח פרוס, ומתבלים מעל בקינמון וסוכר ניל. על התפוחים מניחים עיגול בצק עלים ומכניסים פנימה את השוליים העודפים.

אופים ב-190 מעלות עד להזהבת הבצק. מוציאים, ממתינים כדקה והופכים על צלחת הגשה.
מגישים חם עם גלידת וניל ונהנים!