הכל התחיל ממתכון לסלט גזר שמתחבא בסיפור ‘אליעזר והגזר’. תוך כדי חיפוש אחרי מאכלים מהספרים המצאתי את המתכון הקצר ביותר שלי – סורבה אננס. וממש לאחרונה חיפשתי מתכון לרוטב חמוץ-מתוק להגיש ליד אגרול.
קבלו 3 מתכונים בהשראת ספרי ילדים.

‘מי רוצה לשמוע מעשה בגזר?’ ומי לא יודע שבסוף המעשה יש מתכון לסלט גזר של לוין קיפניס? אפשר להכין סלט פשוט וטעים בדיוק לפי הספר, או להוסיף עוד כמה מרכיבים להעשיר את הטעם.

הסלט טעים ביותר כשהוא טרי מיד לאחר הערבוב. אם רוצים להכין מראש אפשר לגרד את הגזר בלי התוספות ולשמור בקופסא סגורה במקרר עד 3 ימים, לפני ההגשה מוסיפים את שאר המרכיבים ומגישים.

סלט גזר של סבא אליעזר

החומרים

1 אין-כמוהו גזר או 1 חב’ גזר רגיל
1/2 כוס סוכר
מיץ מ-2 לימונים
1/4 כפית מלח

לגיוון והעשרה:
2 שיני שום כתושות
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

מגררים את הגזר במגררת דקה. מפזרים סוכר, סוחטים מעל את הלימונים ובוחשים היטב. מניחים לסלט לעמוד 5 דקות כדי שהסוכר יימס. מוסיפים את המלח ואם רוצים גם את המרכיבים הנוספים, ומערבבים היטב.


 

המתכון הבא נולד כשקראתי על שלושת הגמדים של חיה שנהב – פיט, פט וטו, ש’לא אכלו, ולא שתו, רק ישבו ופטפטו’, ובעצם סיפרו זה לזה מה הם אכלו לאחרונה… בננה, תפוח, ו‘גלידת פירות, מצוינת, היה בה אפילו אננס.’

גלידת האננס הזו מבוססת על העיקרון של סורבה – פרי וסירופ סוכר שנטחנים ומוקפאים יחד. הכי טוב להשתמש באננס משומר בסירופ, שמכיל כמות מספקת של סוכר ומסייע להקטנה של גבישי הקרח. כך נקבל סורבה חלק ונעים לאכילה. אם רוצים להשתמש בשימורי אננס במיץ טבעי ללא סוכר, מוסיפים כ-1/3 כוס סוכר לנוזל האננס ומחממים מעט, עד להמסה מלאה.

ניתן להכין סורבה בשיטה הזו מכל הפירות המשומרים בסירופ. במידה והפרי מגיע בחתיכות גדולות יש לחתוך אותו לקוביות לפני ההקפאה.

סורבה אננס של גמדים

החומרים

1 קופסת שימורים חתיכות אננס בסירופ

אופן ההכנה

יוצקים את כל תכולת קופסת השימורים לקופסת פלסטיק רחבה, כך שתתקבל שכבה בגובה 3 ס”מ או פחות. סוגרים את הקופסא ומכניסים למקפיא למשך הלילה.

כשהכל קפוא לגמרי מחלצים את המשטח מהקופסא ומניחים על קרש חיתוך. חותכים לקוביות ומעבירים מיד למעבד מזון עם להב מתכת, טוחנים היטב עד לקבלת תערובת חלקה כמה שאפשר. מחזירים את התערובת לקופסא ומכניסים מיד להשלמת הקפאה כשעה-שעתיים.

אחרי הקפאה מלאה הסורבה מתקשה מאד, מומלץ להניח להפשיר 15-10 דקות לפני ההגשה.


 

‘טרופותי? מי לא מכיר את טרופותי’ המפלצת המאיימת של ג’וליה דונלדסון? ואת העכבר השנון שממציא מאכלים מכל חיות היער? ‘שועל על גחלים’, ‘גלידה של ינשופים’… ועם הרוטב הזה אפשר לתבל ‘נחש חמוץ-מתוק’ 😀
הרוטב מתאים להגשה עם מתאבנים, מאפים ומטוגנים למיניהם, וגם כמטבל מקורי לירקות.

הבישול נעשה יחד עם הקורנפלור כבר מהתחלה. הבישול קצר יחסית, אבל יש להקפיד לערבב כל הזמן כדי שלא יהיו משקעים או גושים ברוטב.
אפשר לשנות את הכמויות של רוטב הסויה והקטשופ בהתאם לטעם ולצבע הרצוי.

221b-Sausageרוטב חמוץ מתוק

החומרים

3/4 כוס סוכר
1/2 כוס חומץ
2/3 כוס מים
1 כף רוטב סויה
2 כפות גדושות קטשופ
2 כפות שטוחות קורנפלור

אופן ההכנה

טורפים בסיר קטן את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה. מבשלים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד עד להסמכה והתחלת בעבוע, מכבים מיד את האש. מעבירים לקופסת אחסון ומכסים בניילון נצמד על פני הרוטב, כדי שלא ייווצר קרום. מניחים להתקרר.
מאחסנים במקרר עד שבוע. לאחר הקירור הרוטב מסמיך, כדי להחזיר את המרקם החלק טורפים היטב לפני ההגשה.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save