פאי תפוח בדבש

החומרים

לעוגה אחת בתבנית פאי 28 ס”מ

לבצק:
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
200 גרם חמאה/מרגרינה קרה
300 גרם קמח (2 כוסות וקצת)
1 ביצה טרופה

למלית:
5 תפוחים גרנד סמית
120 גרם דבש (1/3 כוס)
50 גרם מיץ לימון (4 כפות)
1/2 כוס צימוקים שחורים
1/2 אגוזים קצוצים
1 כפית קינמון טחון

לקישוט:
1 ביצה טרופה להברשה
אבקת סוכר לפיזור

אופן ההכנה

לבצק:
חותכים את החמאה לקוביות, מערבבים עם הסוכר והקמח ומעבדים במיקסר או במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית (דמויית חול). מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד להתגבשות. דוחסים בידיים לקבלת בצק אחיד.
שומרים 1/3 מהבצק בצד, מקמחים משטח עבודה ומרדדים את שאר הבצק לעיגול גדול בעובי כ-1/2 ס”מ.
משטחים את הבצק בתבנית פאי מקומחת קלות, מקפידים להצמיד לכל הפינות אך בלי להדק חזק, מסירים את כל שאריות הבצק מסביב.

למלית:
מקלפים וחותכים את התפוחים לקוביות קטנות. מערבבים בקערה עם שאר החומרים ומשטחים הכל על הבצק שבתבנית הפאי.

קישוט ואפייה:
אוספים את שאריות הבצק ומאחדים עם 1/3 הבצק ששמרנו בצד לכדור אחד. מרדדים על משטח מקומח לעלה דק – מעט פחות מ-1/2 ס”מ, חותכים את העלה עם מטריצה או עם חותכני עוגיות לקבלת רשת בצק.
מעבירים את רשת הבצק בעדינות על תבנית הפאי (אפשר להקפיא את הרשתעל מגש ואז להעביר בקלות יחסית אל העוגה) מסירים את הקצוות המיותרים ומהדקים אל הבצק שבשולי התבנית.
מברישים את רשת הבצק בביצה טרופה.
אופים את העוגה ב-170 מעלות, כ-30 דקות עד להשחמה מלאה. מניחים להתקרר לחלוטין לפני שמחלצים מהתבנית.
לפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר, ממתינים כ-3 דקות עד שהאבקה שבחורים נמסה ומגישים.

שנה טובה!