לכבוד מזג האוויר ההפכפך בחרתי השבוע במתכון של מוס שוקולד ויוגורט קליל ונעים, קצת קייצי וקצת כבד. הוא מתאים להגשה קר או בטמפרטורת החדר, ובימים חמים מאד תוכלו להקפיא אותו ולהגיש כמו גלידה.

הייחודיות של המנה הזאת היא בשילוב הטעמים – המרירות של הקקאו, המתיקות מהסוכר, החמיצות מהיוגורט ומעט מלח משלימים את סקלת 4 הטעמים העיקריים, ולמעשה מעצימים אחד את השני.

חשוב להשתמש ביוגורט סמיך, כמו ‘יוגורט של פעם’, ‘יוגורט כפרי’ או כל יוגורט אחר שמתאים לאכילה בכפית ולא לשתייה.
אם אין ברשותכם, תוכלו לסנן יוגורט נוזלי בחיתול בד כדי שיהיה סמיך. שימו לב שבסינון טעם היוגורט מתחזק והמוס הסופי יהיה חמוץ יותר. הכמות הרשומה במתכון היא אחרי הסינון.

את החלבונים אנחנו מחממים עם הסוכר לפני ההקצפה. החימום מסייע להקצפה ומונע נפילה, אבל חשוב מכך: הוא מפסטר את החלבון ומנטרל את החיידקים הבעייתיים.

את החימום וההמסה של המרכיבים אנחנו עושים מעל באן-מרי (כלי עם מים חמים). בכלי נשים מים על סף רתיחה או ביעבוע קל בלבד, לחימום עדין. כדי שהחום יעבור בקלות נשתמש בקערת מתכת או זכוכית.

מוס שוקולד-יוגורט

החומרים

לכ- 10 מנות אישיות

450 גרם יוגורט סמיך (3 גביעים)
60 גרם שוקולד מריר (2/3 חבילה)
40 גרם קקאו (3 כפות גדושות)
קורט מלח
6 חלבונים
100 גרם סוכר (1/2 כוס)

אופן ההכנה
ממיסים את השוקולד בקערה מעל באן-מרי (כלי עם מים חמים). מוסיפים את היוגורט והקקאו ומערבבים.
ממשיכים לערבב ולחמם על הבאן-מרי עד שהתערובת חמימה למגע ואחידה.

בקערה נפרדת מערבבים את החלבונים עם הסוכר ומניחים מעל הבאן-מרי. מערבבים עד שכל הסוכר נמס והתערובת חמה מאוד למגע (70-60 מעלות).
מעבירים את תערובת החלבונים למיקסר ומקציפים עד לקבלת קצף יציב ורך.
מקפלים את הקצף אל תערובת השוקולד והיוגורט ומערבבים בעדינות עד שאחיד.

יוצקים לכלים אישיים. מכניסים סגור למקרר עד להתייצבות מלאה.