לבקשת רבים מוגש השבוע מתכון ל”דמוי לחמניות” לפסח עם קמח מצה, וגם גרסא חדשה שלי ללא שרויה.

הבצק של הלחמניות מבוסס על בצק של פחזניות – בצק רבוך. כמות הביצים הגדולה במתכון היא שנותנת את האווריריות והרכות שאי אפשר להוציא בדרך כלל מהקמחים של פסח.

תהליך ההכנה של הלחמניות מתחיל בבישול הבצק, חשוב מאוד להביא את הנוזלים בסיר לרתיחה חזקה לפני שמוסיפים את הקמחים. במתכון עם קמח המצה ממשיכים לבשל עוד קצת עם הקמח, אך במתכון ללא שרויה הבישול קצר – מכבים את האש מיד לאחר הוספת הקמחים.

“לחמניות” לפסח – ‘שרויה’

החומרים

40-30 יחידות

2 כוסות קמח מצה לעוגה
1/2 כוס שמן
2 כוסות מים
5 ביצים
2 כפיות מלח
2 כפיות סוכר

אופן ההכנה

מחממים בסיר את השמן, המים הסוכר והמלח עד לרתיחה חזקה. מוסיפים את קמח המצה ומערבבים בעזרת כף עץ, אחרי כדקה מסירים מהלהבה וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת סמיכה ואחידה לגמרי.
מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
מגלגלים כדורים בידיים רטובות ומסדרים על נייר אפייה או בקוקוט אלומיניום עגול.

אופים ב-180 מעלות, 40-30 דקות, מדליקים טורבו במידה ויש. אין לפתוח את התנור ב-20 דקות הראשונות!
לאחר האפייה יש להניח ללחמניות להתקרר לפני ההגשה או אריזה.

“לחמניות” לפסח – ללא ‘שרויה’

החומרים

40-30 יחידות

1 כוס שקדים טחונים דק
1/2 1 כוס קמח תפו”א
1/2 כוס שמן
2 כוסות מים
5 ביצים
2 כפיות מלח
2 כפיות סוכר

לשלב שני (אחרי הבישול):
2/3 כוס שקדים טחונים דק
2/3 כוס קמח תפו”א

אופן ההכנה

מערבבים היטב בקערה שקדים טחונים וקמח תפו”א.
מחממים בסיר את השמן, המים הסוכר והמלח עד לרתיחה חזקה, מכבים את האש, מוסיפים מיד את תערובת הקמחים ומערבבים היטב בעזרת כף עץ עד שמתקבלת תערובת סמיכה ואחידה לגמרי.
מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים בעזרת מטרפה או מזלג עד לקבלת בצק אחיד ורך מאוד.

שלב שני: מוסיפים שקדים טחונים וקמח תפו”א ומערבבים היטב.
בעזרת 2 כפות יוצרים תלוליות גדולו על נייר אפייה או בקוקוט אלומיניום משומן.

אופים ב-180 מעלות, 30-25 דקות, מדליקים טורבו במידה ויש. אין לפתוח את התנור ב-20 דקות הראשונות!
לאחר האפייה יש להניח ללחמניות להתקרר לפני ההגשה או אריזה.