השבוע אנחנו מתחילים סדרה קצרה של מתכונים בהשראת מנות ממסעדות. לא מדובר במסעדות יוקרה… בחרתי מנות שאהבתי דווקא בזכות רעיון מוצלח, ורצוי שלא יצריכו השקעה עצומה בהכנה או בחומרי הגלם. כך אפשר ליהנות יחד מארוחה “של מסעדות” גם בבית, באופן חסכוני ובלי לחפש בייביסיטר.
נפתח את הסדרה בשני סלטים – סלט קצוץ משודרג עם גבינת לאבנה, וסלט חלומי מוקפץ שנפוץ בהרבה מסעדות.

הסלט הזה נכתב בהשראת סלט לאבנה (או סלט דרוזי) של ‘קפה גרג’. הוא מרענן ומפתיע מאוד בטעמים שלו, ומצוין גם להכנה ברגע האחרון.

תוספות וגיוונים: מגישים את הסלט על לאפה, מפזרים זיתי קלמנטה מגולענים, או מערבבים פנימה קינואה מבושלת.

סלט לאבנה

החומרים

3 מלפפונים
3 עגבניות
1 לימון בינוני
חופן עלי פטרוזיליה
חופן עלי נענע
כ-3 כפות שמן זית
מעט מלח
250 גרם גבינת לאבנה

אופן ההכנה

קוצצים את המלפפונים והעגבניות לחתיכות קטנות מאוד.
מנקים היטב את הלימון וחותכים עם הקליפה לחתיכות קטנות מאוד, מסירים את הגרעינים.
קוצצים את הפטרוזיליה עם הגבעולים דק דק. מפרידים את עלי הנענע מהגבעולים וקוצצים אותם לרצועות קצרות.
מערבבים יחד את כל הירקות והעלים ומתבלים בשמן זית ומלח.

מורחים על צלחת הגשה גדולה את כל הלאבנה, ומניחים את הסלט על הגבינה בערימה גדולה.


הסלט המוקפץ הוא שילוב של טרי ומבושל, חם וקר. הוא יפה ואסטטי וגם טעים, מוצלח מאד גם כשעשוי מירקות בלבד, ובמתכון הזה הוספתי גם קוביות גבינת חלומי מטוגנות שמעשירות אותו יותר. הסלט מוצלח במיוחד כמנה אישית או מרכזית קטנה, כמו במסעדה, ופחות מתאים לכמויות גדולות.

את הירקות המוקפצים והטריים מערבבים יחד רק סמוך להגשה. אפשר להקפיץ את הירקות כמה שעות מראש, לפני ההגשה לחמם מעט ולערבב עם הירקות הטריים.

לסלט הוספתי גם קוביות חלומי כמו שמקובל להגיש בהרבה מסעדות, הן מוסיפות עניין לסלט גם בצבע וגם במרקם. את החלומי מטגנים כמו שניצל עם ביצה ופירורים ומגישים מיד לאחר הטיגון. אפשר להכין את הקוביות לטיגון עם הביצה והפירורים אפילו יום מראש ולשמור במקרר בקופסא אטומה, מפרידים בין השכבות עם נייר אפייה וסמוך להגשה רק מטגנים ומוסיפים לסלט.

תוספות וגיוונים: מוסיפים אגוזי מלך קלויים מעט. מוסיפים להקפצה שעועית ירוקה מבושלת מעט או נבטים שמנים.
מחליפים את החלומי בניוקי קריספי – מבשלים ניוקי (קנוי, או לפי המתכון הזה), ולאחר מכן מטגנים במחבת עם מעט שמן להזהבה.

סלט חלומי מוקפץ

החומרים

לקוביות חלומי:
200 גרם גבינת חלומי
מעט קמח
ביצה
פירורי לחם

למוקפצים:
1 קישוא
1 גזר
1 בצל סגול בינוני
2 שיני שום פרוסות
1/2 חב’ פטריות
1/4 כוס רוטב סויה
כף חומץ בלסמי
אורגנו
מלח
פלפל

לטריים:
3 מלפפונים
2 עגבניות
חופן עלי חסה

אופן ההכנה

לקוביות חלומי:
חותכים את גבינת החלומי לקוביות גדולות. טורפים את הביצה בקערה. מגלגלים את קוביות הגבינה בקמח, טובלים בביצה ומגלגלים בפירורי הלחם לציפוי. מטגנים את הקוביות במנות קטנות, במחבת עם מעט שמן מכל הכיוונים או בשמן עמוק עד להזהבה.

למוקפצים:
מחממים מעט שמן בסיר גדול. חותכים לרצועות קצרות את הירקות למוקפצים. מקפיצים את הירקות בסיר עד לריכוך חלקי. מוסיפים רוטב סויה, בלסמי ותבלינים ומערבבים.

לטריים:
חותכים את הירקות הטריים לקוביות גדולות ואת החסה לרצועות רחבות.

סמוך להגשה מערבבים בקערה גדולה ירקות מוקפצים חמים וירקות טריים. מפזרים מעל את קוביות החלומי ומגישים מיד.