לכבוד פורים הקדמנו את הטיפ השבועי, כדי להציע מתכון לכל מי שנשארו לו 10 דקות פנויות במטבח ורוצה להכין עוד משהו לסעודת החג.

בהכנת ליקר אנחנו מנצלים את התכונה של האלכוהול למצות ולהדגיש טעמים. בדרך כלל ניתן לליקר לעמוד שבועיים-שלושה, עד שימצה את הטעם ויהיה מוכן לשתיה.

זמן ההכנה – בהכנה של ליקר מחומר שומני כמו השוקולד, נוסיף לו קצפת צמחית/שמנת (אמולסיה), על מנת שיתחבר עם האלכוהול בצורה טובה.
בנוסף הליקר עובר בישול כחלק מתהליך ההכנה.
2 התהליכים האלה גורמים לו למצות את הטעם מהר יותר, כך שהוא מוכן לשתייה מיד (לאחר קירור). עם זאת, ככל שהוא יעמוד יותר כך יתחזק וישתבח הטעם.

חומרי הגלם – בניגוד לעוגות שוקולד רגילות, בליקר חשוב במיוחד להשקיע בחומרים איכותיים. אפשר לקבל ליקר טוב מכל קקאו או שוקולד, אבל שוקולד איכותי יותר (60% מוצקי קקאו) וקקאו הולנדי יניבו ליקר משובח באמת.

למכינים לכבוד החג
לקירור מהיר: אפשר להכניס למקרר או למקפיא. אין צורך לקרר מאד – מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.
אין אלכוהול 96% בבית? אפשר להשתמש בוודקה: מחליפים את האלכוהול + 2 כוסות מים ב-750 מ”ל וודקה (3 ורבע כוסות).
לליקר שוקו-קפה: מוסיפים 2 כפיות נסקפה לבישול הראשוני.

ליקר שוקולד

החומרים

ל-1.5 ליטר ליקר

250 מ”ל קצפת צמחית
300 גרם שוקולד מריר
50 גרם קקאו איכותי
1 כוס סוכר
2.5 כוסות מים
1 ורבע כוסות אלכוהול 96% לשתייה (300 מ”ל)

אופן ההכנה

שמים בסיר קצפת צמחית, קקאו, סוכר וחצי כוס מים ומחממים עד לסף רתיחה.
מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב. כשכל השוקולד נמס מוסיפים 2 כוסות מים ומערבבים היטב. מוסיפים את האלכוהול ומערבבים היטב.
מעבירים לבקבוק ושומרים בארון. מגישים בטמפרטורת החדר.