השבוע טיפ נוסף של ‘עשה זאת בעצמך’, הכנה ביתית של מוצרים שמקובל לקנות מוכנים. והפעם – עלי סיגר ביתיים.
עלי סיגר שמכינים בבית דומים מאד לאלה הקנויים, וניתן להשתמש בהם מיד אחרי ההכנה או להקפיא לשימוש בהמשך. היתרונות העיקריים בהכנה בבית הם עלות נמוכה במיוחד וזמינות החומרים, וגם אתגר מהנה ופשוט יחסית להכין בעצמנו.

העיקרון להכנה הוא פשוט – כמות זהה (במשקל) של קמח ומים, מערבבים לתערובת משחתית, ומורחים לייבוש על מחבת חמה. כדי לא להסתבך שימו לב לשני דגשים:

1. חשוב להקפיד על משך הערבול ועל המנוחה לאחר מכן, לפני שמעבירים לייבוש במחבת.
הערבול מפתח את קשרי הגלוטן (כמו שיש בבצקי שמרים), ויוצר בלילה צמיגית יותר שנקשרת טוב על המחבת.

2. אם המחבת תהיה חמה מדי הבלילה לא תידבק למחבת ולא נוכל להבריש אותה.
לכן עובדים על להבה קטנה ובעוצמה בינונית. אחרי שמוציאים עלה סיגר מסירים את המחבת מהאש למשך כ-15 שניות, כדי שתתקרר מעט לפני ההברשה הבאה.

המחבת צריכה להיות חלקה, עדיף לעבוד עם מחבת בעלת משטח נגד הדבקות או מחבת יצוקה. בכל מקרה אין להוסיף שמן בשום שלב בהכנה.

כשמברישים את הבלילה על המחבת היא הופכת לשכבה שקופה שנצמדת למחבת. אם זה לא קורה המחבת כנראה קרה מדי, ויש לחמם אותה עוד קצת.
אחרי שנחזיר את המחבת אל הלהבה הבלילה תהפוך אטומה ובהירה, ותראה ממש כמו עלה סיגר רגיל.

כדאי לעבור עם המברשת פעמיים על כל השטח ובעיקר בשוליים החיצוניים, כדי שעלה הסיגר לא יהיה דק מדי וייקרע.

כדי למנוע מהעלים להידבק זה לזה כדאי לעבוד עם 2 צלחות – צלחת פנויה לקירור ראשוני של עלה אחד כל פעם, וצלחת נפרדת עליה עורמים את העלים אחרי הקירור.

עלי סיגר

החומרים

לכ-20 עלים בינוניים

250 גרם קמח (3/4 1 כוסות)
250 מ”ל מים (מעט יותר מכוס)
1/4 כפית מלח

אופן ההכנה

מערבבים את המלח עם המים עד להמסה. מוסיפים פנימה את הקמח ומערבבים במשך 4 דקות (אפשר במיקסר). מכסים בניילון ומניחים למנוחה של 7-5 דקות.

מחממים מחבת חלקה על להבה קטנה לחום בינוני. מסירים את המחבת מהאש, מורחים בעזרת מברשת שכבה דקה ועגולה של התערובת. מחזירים אל האש ומחממים במשך דקה או שתיים, עד שמתחיל להתנתק בקצוות.
מקלפים את העלה מהמחבת בעדינות, הופכים ומחממים 5 שניות נוספות. מוציאים לקירור על צלחת.
חוזרים על הפעולה עם כל שאר התערובת.

את העלים ממלאים, מגלגלים לסיגר ומטגנים או אופים.
ניתן להשתמש בעלים המוכנים מיד, או לשמור בהקפאה במשך 4-3 חודשים לפחות.

 

בגיליון הזה תמצאו טיפים לגלגול והכנת הסיגר, וגם רעיון למלית.