רושר (סלע בצרפתית), פטיפור אגוזים ושוקולד, נקרא על שם הצורה הגבשושית שהוא מקבל. בהכנה אחת של רושרים תוכלו לקבל צלחת מגוונת בצורות, צבעים וטעמים – תערבבו כיד הדימיון!

אפשר להשמתש בכל שוקולד: מריר, חלב, לבן ואפילו שילוב שלהם. למתקדמים אפשר לנסות ליצור מרקם ‘שיש’ באמצעות ערבוב עדין של 2 צבעי שוקולד לאחר ההמסה.
את השוקולד ממיסים על ‘באן מרי’ – שמים בקערת מתכת או זכוכית, מעל סיר עם מים חמים (לא מבעבעים). מערבבים עד להמסה מלאה ומסירים מעל הסיר.

כל סוגי האגוזים והפיצוחים מתאימים. על מנת שיהיו פריכים וטעימים יותר, קולים אותם בתנור: משטחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים ב-200 מעלות, 10-5 דקות עד שמפיצים ריח נעים.

כל סוגי הפירות המיובשים מתאימים, את הפירות הגדולים חותכים לקוביות.

ניתן לשמור עד חודש בקופסא סגורה במקרר. מוציאים מראש ומגישים בטמפרטורת החדר.

רושרים

החומרים

ל 30-20 רושרים

100 גרם שוקולד
2 כפות שמן
כ-100 גרם אגוזים / פירות יבשים

אופן ההכנה

ממיסים את השוקולד עם השמן בקערה מעל סיר מים חמים (באן-מרי), מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ונוזלית. מוסיפים את האגוזים והפירות היבשים לשוקולד ומערבבים עד שהכל מצופה היטב.
מסדרים מנג’טים קטנים על מגש, בעזרת 2 כפיות יוצרים תלולית מהתערובת בכל מנג’ט. מכניסים למקרר לכ-10 דקות עד להתקשות.
מאחסנים בקופסא סגורה בארון או במקרר.

  

צילום: אלישיב לויתן