המוזלי הוא קינוח נפוץ מאוד במסעדות וגם במטבחים ביתיים. הוא מורכב משיבולת שועל מיובשת, פירות טריים וחלב, שמנת או יוגורט. בארץ מקובל להכין אותו מגרנולה קלויה שמעניקה מרקם פריך, פירות טריים ועם יוגורט בלבד.
בחג השבועות המוזלי יכול לשמש קינוח גם קל להכנה וגם בריא ולא משמין, או לחילופין ארוחת בוקר קלה (במיוחד למי שדוחה את סעודת החג לצהריים).

אפשר לקנות גרנולה מוכנה, אך כמובן טעים ובריא יותר להכין בבית – כך נוכל להחליט אילו מרכיבים לשים, ובעיקר נימנע ממרכיבים פחות רצויים שנמצאים בד”כ בגרנולה קנויה: כמויות גדולות של סוכר, גלוקוזה, שמנים, חומרי טעם וריח ולעיתים גם חומרים משמרים.

גרנולה ביתית נשמרת לזמן ארוך, כחודשיים, ואף יותר מכך אם שומרים בקופסא אטומה, במקום קריר ויבש.
לאחסון ארוך יש להימנע מלערבב עם פירות יבשים, כיוון שהם מתקשים והופכים בלתי אכילים לאחר זמן. לכן שומרים אותם בנפרד ומערבבים סמוך לשימוש פירות וגרנולה בכמות הרצויה.
אם הגרנולה נחשפה ללחות ואיבדה את הפריכות שלה, החזירו אותה לקלייה קצרה בתנור שתחזיר לה את הטריות.

רוצים לשמור על הגרסה המקורית ולהכין מוזלי בסגנון raw-food? ערבבו את מרכיבי הגרנולה ללא המים, והשתמשו בהם ללא קלייה. המרקם פחות קראנצ’י אבל הערכים התזונתיים גבוהים הרבה יותר!

כל סוגי היוגורט מתאימים להכנת מוזלי. יוגורט סמיך בסגנון יווני יתן את המוזלי הטעים וגם היפה ביותר להגשה, עם זאת בחרו את היוגורט לפי הטעם – לכל יוגורט טעם שונה ובעיקר רמת חומציות שונה, לכן השתמשו ביוגורט שאתם מכירים ואוהבים.

לסיום חשוב לזכור ששני המתכונים, של הגרנולה ושל המוזלי, הם בסיס לשינויים – הוסיפו לגרנולה אגוזים ותוספות שאתם אוהבים ושזמינים לכם. במתכון של המוזלי אין צורך לדייק בכמויות.

גרנולה ביתית

החומרים

לכ-750 גרם גרנולה

1/2 כוס דבש
1/2 כוס סוכר חום כהה
1/2 כוס מים
2 כפיות קינמון
קורט מלח
1/2 2 כוסות שיבולת שועל
2-3 כוסות תערובת אגוזים וגרעינים קצוצים גס: מלך, פקאן, לוז, קשיו, שקדים, פיסטוק, גרעיני חמנייה, דלעת, שומשום, פרג, פשתן וכדו’
1-1/2 כוס תוספת פירות יבשים קצוצים (לא חובה)

אופן ההכנה

מחממים בסיר את הדבש, הסוכר, המים והקינמון עד להמסה מלאה והתחלת רתיחה.
בנפרד מערבבים היטב את האגוזים והגרעינים עם שיבולת שועל. יוצקים מעל את הסירופ הרותח ומערבבים בעזרת 2 כפות עד שהכל נרטב ואין גושים.
משטחים בתבנית רחבה ככל האפשר. אופים בתנור ב-150 מעלות, כשעה. מדי ברבע שעה מוציאים ומערבבים בתבנית כדי להבטיח קלייה אחידה.
הגרנולה מוכנה כשכל התערובת זהובה ויבשה לגמרי.
אחרי שהגרנולה התקררה מערבבים עם הפירות היבשים. שומרים בקופסא סגורה היטב.

מוזלי

החומרים

לכ-5 מנות

500 גרם יוגורט
2 כוסות גרנולה
5 כפות סילאן / דבש / רכז או קונפיטורת פרי
חופן פירות טריים לפי העונה

אופן ההכנה

חותכים את הפירות לחתיכות גדולות ומערבבים יחד, להעשרת המראה כדאי להשתמש גם בפירות בעלי צבע כהה.
בתחתית כוס רחבה מסדרים את תערובת הפירות, יוצקים מעל את היוגורט עד כ-2 ס”מ משפת הכוס, משטחים ערמה של גרנולה ומזלפים מעט סילאן מלמעלה.
מגישים מיד.