השילוב המוצלח של תה שחור עם לימון ודבש לצד עוגה ידוע ומפורסם, אבל הפעם חשבתי לבחוש את כולם יחד לעוגה אחת. המתכון מתאים במיוחד למי שלא אוהב לעבוד קשה – הוא משתמש בחומרים זמינים, פשוט ומהיר להכנה.

העוגה היא בחושה קלאסית, פשוט מערבבים את כל החומרים ומעבירים לתנור. אפשר לאפות אותה בתבניות סיליקון בכל צורה וגודל שאוהבים, במנות אישיות או בעוגות גדולות.
אם אופים בתבניות מתכת יש לרפד בנייר אפייה כדי למנוע הדבקות של העוגה.

משך האפייה תלוי בצורה ובגודל של התבנית – משך האפייה מתארך ככל שהעוגה גדולה יותר ובעלת צורה חלקה. אם לאחר האפייה העוגה מסרבת להיחלץ מהתבנית החזירו אותה לתנור ל-5 דקות נוספות ב-170 מעלות.

עיקר הטעם של העוגה מגיע מהתה שנספג בה לאחר האפייה, לכן יש לדאוג שטעמו של התה יהיה חזק – משאירים את שקיק התה במים החמים במשך 5 דקות לפחות כדי למצות היטב את הטעם. אפשר כמובן להחליף בכל תה בעל טעם שאוהבים, או אפילו בקפה.

מומלץ להגיש את העוגות לאחר לילה במקרר, התה נספג היטב ובאופן אחיד וטעמו מתחזק והעוגה טובה יותר. לכן למרות קלות ההכנה שלה היא פחות מתאימה לאורחים שבאו בהפתעה.

את העוגות המוכנות אפשר לשמור 4-3 ימים במקרר. לזמן ארוך יותר שומרים את העוגות כשהן יבשות (ללא התה), שבועיים-שלושה במקרר. מכינים את התה ומספיגים בעוגות יום או יומיים לפני ההגשה.

עוגת תה עם דבש ולימון

החומרים

ל-12 עוגות אישיות

לעוגה:
3 ביצים
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
180 גרם שמן (קצת פחות מ-1 כוס)
30 גרם מיץ לימון (2 כפות)
גרידת לימון מלימון אחד
180 גרם קמח (1/4 1 כוס)
5 גרם אבקת אפייה (1/2 שקית)

לסירופ תה:
1/2 כוס מים רותחים
שקיק תה ארל גריי
2 כפות גדושות דבש

אופן ההכנה

שמים בקערה ביצים, סוכר, שמן, מיץ לימון וגרידת לימון וטורפים היטב עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שאין גושים.
יוצקים לתבנית שקעים עד 2/3 הגובה. אופים ב-180 מעלות, 25-20 דקות עד שהעוגות שחומות ובעלות קרום קשיח. מניחים להתקרר בתבנית.

מכינים את הסירופ: מכינים 1/2 כוס תה ומשאירים את שקיק התה בכוס ל-5 דקות לפחות. מערבבים פנימה את הדבש עד להמסה מלאה.

כשהעוגות התקררו מחלצים מהתבנית ומסדרים על מגש.
מברישים את ראש העוגות בתה ומניחים להיספג, חוזרים על הפעולה שוב עד שכל התה נספג בעוגות באופן שווה ככל האפשר. חשוב להקפיד להבריש את הצד שהיה כלפי מעלה במהלך האפייה.
מכסים את העוגות בניילון או סוגרים בקופסא ושומרים במקרר לפחות לילה אחד לפני ההגשה.