בפסח עוגיות טעימות זה מצרך מבוקש – העוגיות התעשייתיות לרוב לא מוצלחות, ומצד שני תמיד חסר משהו לנשנש… המתכון השבוע ינסה לפתור ולו במעט את הבעיה הזו. שימו לב לגיוונים האפשריים של העוגיות.

המתכון עושה שימוש בקמח מצה לעוגה (דק), שימו לב לא להשתמש בקמח מצה רגיל. מומלץ לרכוש את הקמח הזה בהקדם, מניסיוני בשנים קודמות הוא אוזל מהמדפים מהר והוא שימושי במיוחד למי שאוהב לאפות לפסח.

הקמח מגיע בשתי גרסאות – ממצה שמורה וממצה רגילה, ההבדל העיקרי ביניהם הוא שמצה שמורה עשויה מקמח מלא ולכן הקמח כהה וכבד יותר. במתכון הזה אין הבדל בשימוש בין שני הסוגים (מלבד הצבע של העוגיות). אבל במתכוני עוגות שמכילים נוזלים ייתכן הבדל במרקם העוגה, ויש צורך להוסיף מעט נוזלים לקמח המצה השמורה.
העוגיות שבתמונה עשויות מקמח ממצה שמורה.

גיוונים
– להעשרת הטעם: מחליפים 1/3 כוס מקמח המצה בשקדים או אגוזים טחונים דק, אפשר להשאיר את השוקולד או לוותר עליו לפי הטעם.
– מחליפים את השוקולד-צ’יפס באגוזים קצוצים או פירות יבשים קצוצים.
– לעוגיות בטעם שוקו: מחליפים 2 כפות מקמח המצה בקקאו.
– לקבלת בצק שאפשר לרדד וגם לקרוץ צורות, החליפו את השמן בחמאה או מרגרינה.
– לקבלת עוגיות שטוחות ונימוחות מוסיפים 1/2 כפית אבקת אפייה.

כדורי שוקולד-צ’יפס לפסח

החומרים

לכ-30 עוגיות
2 ביצים
70 גרם סוכר חום כהה (1/3 כוס)
100 גרם שמן (1/2 כוס)
180 גרם קמח מצה דק לעוגה (1 כוס)
קורט מלח
כפית תמצית וניל (לא חובה)
כ-1/2 כוס שוקולד-צ’יפס

אופן ההכנה

טורפים בקערה את הביצים עם הסוכר והשמן, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לקבלת תערובת דמויית בצק מתפורר. דוחסים בידיים כדורים קטנים מהבצק ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של כ-3 ס”מ בין העוגיות.
אופים ב-180 מעלות, 15-12 דקות עד שמשחים מעט.
מניחים לעוגיות להתקרר לחלוטין לפני שמחלצים מהתבנית.
ניתן לשמור בקופסא סגורה במשך שבועיים-שלושה.