- במיקסר - http://www.bamixer.co.il -

גיליון 10: אילולא כד זה נשאר

10-churos

חנוכה הגיע ואנחנו מטגנים, הפעם קינוח שמגיע אלינו היישר ממקסיקו – הצ’ורוס. (ועם קינוחים כאלה פח אחד קטן לשמונה ימים זה סוג של דיאטה, לא?)

הביצים בארץ מתחלקות ל-3 גדלים עיקריים: S – קטן (53-43 גרם), M – בינוני (63-53 גרם), L – גדול (73-63 גרם).
טווח הסטייה במשקל (5 גרם לכל כיוון) גורם לכך שבמתכונים עם הרבה ביצים עלול להיות שינוי משמעותי בתוצאה רק בגלל הגודל של הביצה.
לדוגמא, במתכון של הצ’ורוס שמכיל 9 ביצים, 5 גרם תוספת בכל ביצה הם 45 גרם, ששווים כמעט לביצה נוספת. במקרה כזה הבצק יצא נוזלי מדי ולא מתאים לזילוף.

הפתרון: לשים לב! נוסיף את הביצים אחת אחת, נעצור לפני הביצה האחרונה ונערבב היטב – אם הבצק רך ונוח לזילוף לא נוסיף אותה, אם הבצק סמיך אפשר להשתמש בכל כמות הביצים ואף להוסיף עוד ביצה אם יש צורך.

צ’ורוס

החומרים

540 מ”ל מים (1/4 2 כוסות)
250 גרם שמן (1/2 1 כוסות)
כפית סוכר
כפית מלח
360 גרם קמח (1/2 2 כוסות)
9 ביצים

אופן ההכנה

מבשלים בסיר מים, שומן, סוכר ומלח עד לרתיחה חזקה. מנמיכים את האש ומוסיפים את הקמח תוך ערבוב מתמיד. מבשלים עד שנוצר בצק דביק דמוי פירה. מסירים מהאש.
מניחים מספר דקות להתקרר מעט, מכניסים למיקסר עם וו גיטרה ומעבדים לאט. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומעבדים עד שהבצק גמיש (נמתח בין האצבעות).
מכניסים את הבצק לשקית זילוף (אפשר עם צנתר כוכב גדול).

מחממים שמן בסיר, מזלפים פנימה פסים של בצק – בין פס לפס חותכים עם מספריים. כשהצ’ורוס מזהיב מוציאים מהשמן לצלחת מרופדת בנייר סופג.
מערבבים בקערה סוכר וקינמון ומגלגלים את הצ’ורוס לציפוי. מגישים עם מטבלים – רוטב שוקולד, ריבת חלב, מייפל וכד’.

לרוטב גנאש שוקולד:
מחממים בסיר חצי מיכל שמנת מתוקה עד סף רתיחה, מורידים מהאש. מערבבים פנימה 100 גרם שוקולד מריר עד שנמס לגמרי. מגישים בקערה ליד הצ’ורוס.